EduResult beschikt over High End 3D foto apparatuur. De zogenaamde Matterport Pro camera en de Insta360 Pro camera. Hieronder leg ik uit wat de verschillen zijn. Iedere situatie is anders en kunnen op een andere manier opgelost worden. Het gaat er om dat u een professionele 3D VR tour krijgt, en dat u tevreden bent.

Een professionele 3D Virtuele tour met de Matterport PRO camera.

Matterport is een Amerikaans tech bedrijf dat in 2011 is opgericht en inmiddels meer dan 200 werknemers heeft. Het ontwikkelt zijn eigen camera’s en software en heeft als doel de hele wereld virtueel toegankelijk te maken. Een zogenaamde Digital Twin!

De ontwikkelingen gaan erg snel: virtuele tours worden door mij gekoppeld aan Google Street View. Hierdoor bent u online beter vindbaar.

Iedereen die een beetje computer en camera affiniteit heeft, de tijd en energie wil investeren kan een Matterport VR tour zelf maken. Je moet hiervoor een account aanmaken bij Matterport. Ook kun je een een Matterport PRO camera huren of kopen. Deze zijn nogal prijzig, ook betaal je ook voor de account kosten.

Dan is het handiger om EduResult in te huren die de dienst kan leveren en de professionele 3D virtuele tour kan maken.

Een unieke ervaring!

Klik hier voor een aantal voorbeelden van de spectaculaire tours.

Opbouw van een 3D virtuele tour met de Matterport camera.

Het gebouw wordt in stappen van ca. 2,5 meter gescand, op elk punt maakt de Matterport PRO camera 6 foto’s terwijl hij ronddraait. Ook wordt de ruimte opgemeten.

Trappenhuizen en verdiepingen worden in de scan aangegeven, evenals ramen en spiegels.

De omgeving kan worden opgenomen met 360 graden foto’s. Wanneer het licht het toelaat kan de virtuele tour ook buiten doorgezet worden, maar dat is afhankelijk van een aantal externe factoren, zoals fel zonlicht.

De scan wordt, nadat deze bewerkt is verder gefinetuned, en verzonden naar Matterport, waar hij wordt verwerkt tot een virtuele tour.

Matterport is de host van deze 3D virtuele tours, maar de maker bepaalt verder hoe hij eruit gaat zien.

Deze kan verwerkt worden tot een presentatie.

Er is een Doll house-versie beschikbaar met plattegronden. Ook kan er een fotolint worden toegevoegd met overzichtsfoto’s  en de 360°-foto’s. 

Er kan een zogenaamde Guided tour worden toegevoegd waarmee je door het pand word geleid.

De tour kan voorzien worden met Mattertags of labels (dit zijn informatiepunten waar foto’s, (YouTube)Filmpjes, URL’s of tekst kunnen worden toegevoegd, denk aan de vraagprijs, menukaarten, prijslijsten etc).

De Matterport Pro camera – Copyrights Matterport.com

De 3D VR tour kan ook “gevangen” worden in een filmpje. Handig, want dat gaat bij je website, Instagram en Facebook gelijk draaien en krijgt aandacht. Alleen het interactieve aspect, wat juist de kracht van de virtuele rondleiding is, gaat hierbij verloren.

Wanneer de tour op “openbaar” wordt gezet, kan iedereen hem ook weer makkelijk delen. De tour kan ook “gesloten” blijven, alleen zichtbaar voor de opdrachtgever. Handig bij bijvoorbeeld een nucleaire installatie of iets anders dat niet voor ieders ogen bestemd is.

De 3D VR tour kan in Google Maps / Google Street View worden gezet. Er wordt afgesproken of het volledige adres wordt toegevoegd aan de legenda van de tour, of niet.

Mark Climate Technologie

Een 3D VR Tour met de Insta360 Pro camera

Het gebruik van de camera is vrijwel gelijk aan de Matterport camera, echter kan ik met deze camera losse gebouwen met software (bijvoorbeeld Kuula) aan elkaar zetten. Hierbij plaats ik uw content waar u dat wilt hebben. Denk hierbij aan een filmpje, een illustratie, en link naar een artikel in een webshop. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.

Het is mogelijk om diverse gebouwen in 8K 360 graden foto’s aan elkaar te zetten. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor het opnemen van 360 graden 8K resolutie video beelden.

De Insta360 PRO – Copyrights Insta360 Pro.com